Webinars en seminars

Het team van NCI Certificering helpt u graag

Webinar Safety Culture Ladder 2.0

Wij nodigen u graag uit voor het ‘Webinar Safety Culture Ladder 2.0’. Wellicht heeft u al iets gehoord over de herziening van de SCL, namelijk de SCL 2.0. In de afgelopen jaren heeft een grote verbreding van het toepassingsgebied van de SCL plaatsgevonden. In de eerste jaren werd het voornamelijk in de spoorsector toegepast, maar er gaan steeds meer sectoren mee aan de slag. Door de verbreding in sectoren kwamen er meer opmerkingen over de SCL, zowel op het gebied van het Handboek als het Certificatieschema. Dit heeft geresulteerd in een volledige herziening van de SCL en het ontstaan van de nieuwe versie SCL 2.0.

Safety Culture Ladder

De Safety Culture Ladder, ook wel bekend als ‘Veiligheidsladder’, is een beoordelingsmethode om het veiligheids- en gezondheidsbewustzijn bij bedrijven te meten met als doel het aantal onveilige situaties terug te dringen. Voor bedrijven betekent dit een manier om op een passende manier een gedragsverandering door te voeren.

SCL bestaat niet uit een checklist met controlepunten, maar wordt beoordeeld op basis van gesprekken met betrokkenen. Medewerkers uit alle lagen van de organisatie worden geïnterviewd, projecten worden bezocht en er worden rondgangen uitgevoerd. Op die manier wordt het veiligheids- en gezondheidsbewustzijn binnen een organisatie getoetst.

SCL is tegenwoordig niet meer weg te denken op veiligheidsgebied. De SCL is in veel aanbestedingen en contracten in onder andere de bouw-, energie- en railsector als verplichting opgenomen.

Taco Buissant des Amorie

Taco Buissant des Amorie (Lead Auditor – NCI Certificering) laat u op een interessante manier kennis maken met SCL 2.0 en geeft antwoord op al uw vragen. Zowel tijdens de presentatie als na afloop is er de mogelijkheid om vragen te stellen.

Groepsinterviews bij Safety Culture Ladder
Onderwerpen
Wat is Safety Culture Ladder?
Hoe ziet een Safety Culture Ladder audit eruit?
Welke Safety Culture Ladder producten zijn er?
Safety Culture Ladder en opdrachtgevers.
Implementatie en mogelijke valkuilen.
Wat zijn de kosten?

  • Kosteloos

Data

  • Volgen nog

Locatie

  • Online, via Teams

Aanmelden voor een seminars?