Veiligheidsladder als minimumeis voor ‘Kabelaannemers en Boorbedrijven’

Per 1 juli 2019 zal trede 3 van de Veiligheidsladder als minimumeis worden opgenomen in de erkenningsregeling van ProRail, branchedeel ‘Kabelaannemers en Boorbedrijven’. Per die datum dient u te beschikken over een geldig Veiligheidsladder certificaat, minimaal trede 3.

Waarom de Veiligheidsladder?

Op 1 juli 2012 heeft ProRail de Veiligheidsladder geïntroduceerd.

ProRail vindt het erg belangrijk, dat juist ook de Kabelaannemers en Boorbedrijven actief zijn in het verder verbeteren van de veiligheidscultuur. Mede daarom heeft ProRail besloten de Veiligheidsladder als minimumeis op te nemen in de erkenningsregeling van ProRail, branchedeel Nederland ‘Kabelaannemers en Boorbedrijven’.

Toekomst

Om het veiligheidsbewustzijn verder te stimuleren is ProRail voornemens om per 1 juli 2021 minimaal trede 4 van de Veiligheidsladder als minimumeis op te nemen in de erkenningsregeling van ProRail, branchedeel ‘Kabelaannemers en Boorbedrijven’.

Beoordelen tegen de Veiligheidsladder

NCI is nauw betrokken geweest bij het opzetten van de Veiligheidsladder en heeft uiteindelijk de eer gekregen om ProRail te mogen beoordelen volgens de Veiligheidsladder. Inmiddels zijn we enige jaren verder en heeft NCI, naar tevredenheid, al vele bedrijven mogen beoordelen of certificeren zoals bijvoorbeeld: GVB, Van Hattum en Blankenvoort, Swietelsky, Van der Linden Onderhoud, Dutch Rail Controle B.V., Saferail B.V., Raveco, Flexcorail B.V., UR Consultant B.V., Safelines enzovoort.

Hét Nederlands Certificatie Instituut is door NEN bevoegd verklaard om volgens de Veiligheidsladder te certificeren.

Uitnodiging gratis seminar Veiligheidsladder

NCI begrijpt dat door alle ontwikkelingen er veel vragen zijn ontstaan.

  • Is de Veiligheidsladder voor ons bedrijf nodig? Waarom de Veiligheidsladder?
  • Is de Veiligheidsladder ook toepasbaar voor kleine ondernemingen?
  • Hoe ga ik de Veiligheidsladder implementeren binnen onze organisatie?
  • Welk Veiligheidsladderproduct is voor ons bedrijf van toepassing?
  • Wat kunnen wij van een audit verwachten?

Wij nodigen u daarom uit deel te nemen aan één van onze gratis seminars op:

  • Vrijdag 15 februari 2019
  • Vrijdag 14 juni 2019
  • Vrijdag 18 oktober 2019
  • Vrijdag 13 december 2019

Taco Buissant des Amorie (lead auditor, NCI) en een gastspreker zullen u op een interessante en interactieve manier kennis laten maken met de Veiligheidsladder en antwoord geven op uw vragen.

rail