Trainingen en seminars

Het team van NCI Certificering helpt u graag

Seminar Safety Culture Ladder (Veiligheidsladder)

Dinsdag 8 februari 2022 Online | Woensdag 22 juni 2022 Utrecht

Safety Culture Ladder (Veiligheidsladder) wordt als verplichting opgenomen in veel aanbestedingen en contracten in onder andere de bouw-, energie- en railsector.

De rail- en energiebranche zijn al enige jaren bekend met de Safety Culture Ladder (SCL). Opdrachtgevers die de Governance Code Veiligheid in de Bouw (GCVB) ondertekenden, nemen veiligheids- en gezondheidsbewustzijn vanaf 1 januari 2022 mee in de aanbestedingen. Vanaf die datum start de ViA (Veiligheid in Aanbesteding) met het verplichten van minimaal trede 2 in aanbestedingen en dienen onderschrijvers van de GCVB gecertificeerd te zijn. Vanaf 1 januari 2024 wordt minimaal trede 3 verlangd.

Deze ontwikkelingen brengen veel vragen met zich mee en wij willen ze graag beantwoorden. Het seminar/webinar is dan ook vooral interactief met veel ruimte om tussendoor en naderhand vragen te stellen.

Trainingen en seminar
Wij informeren u tijdens het seminar/webinar over:
Wat is Safety Culture Ladder?
Hoe ziet een SCL audit eruit?
Welke SCL producten zijn er?
Welken producten zijn er en wat vragen diverse opdrachtgevers?
Implementatie van de SCL en mogelijke valkuilen.
Paul van Daal (Lead auditor – NCI Certificering) en Taco Buissant des Amorie en een gecertificeerde organisatie laten u op een interessante en interactieve manier kennis maken met de Safety Culture Ladder en geven antwoord op al uw vragen. Zowel tijdens de presentatie als na afloop is er de mogelijkheid om vragen te stellen. Op deze manier proberen we u een zo goed mogelijk beeld te geven van de toegevoegde waarde van deze beoordeling.
Beperkt aantal plaatsen
We houden het seminar/webinar graag interactief met voldoende ruimte voor het beantwoorden van alle vragen. Daarom is er plek voor maximaal 50 personen.
Data

  • Dinsdag 8 februari 2022 – 13.00 tot 17.00 uur. Gastspreker: Pepijn Cuypers (Senior adviseur veiligheidsmanagement en -cultuur) van Rijkswaterstaat. Dit is een webinar. Na aanmelding ontvangt u van ons een link voor de Microsoft Teams meeting.
  • Woensdag 22 juni 2022 – 13.00 tot 17.00 uur met aansluitend een netwerkborrel – Restaurant Zuiver te Utrecht (gratis parkeren). Gastspreker: Wordt binnenkort bekend gemaakt.

Wat zijn de kosten?

€49.95 p.p. (excl. btw).

Gratis webinar Approved Self Assessment

Maandag 9 mei 2022 online

Net zoals onze klanten moeten ook wij als certificerende instelling voldoen aan de eisen van een opdrachtgever om in aanmerking te komen voor een aanbesteding. Het behalen van het Approved Self Assessment (ASA) is er daar één van en we zijn met vlag en wimpel geslaagd!

Aan de hand van de resultaten van de Self Assessment Questionnaire (SAQ) hebben we een GAP-analyse gemaakt en een actieplan opgesteld. We begrijpen dat al deze termen u misschien nog weinig zeggen. Daarom delen we graag onze ervaringen met het ASA en de SAQ in een interactief online webinar.

Ralph Simons (lead auditor bij NCI Certificering) en Astrid Plettenburg-Sperling (certificatie manager bij NCI Certificering) nemen de presentatie op zich en beantwoorden al uw vragen.

Tijd: 14.00 tot 17.00 uur

Kosten: gratis.

Trainingen en seminar

Aanmelden voor trainingen en seminars?