Het eerst behaalde SAQ+ statement voor de Veiligheidsladder is uitgereikt!

Het eerst behaalde SAQ+ statement voor de Veiligheidsladder is uitgereikt.

Vorig jaar heeft TenneT om het veiligheidsbewustzijn te verhogen en de veiligheidscultuur te versterken de Veiligheidsladder als criteria in de selectiefase van haar inkooptraject meegenomen. Fluxpower B.V. kreeg, net als vele andere leveranciers van TenneT, de opdracht eind 2018 minimaal beoordeeld te zijn volgens de ‘Self Assessment Questionnaire+’ (SAQ+) . Vol enthousiasme is Fluxpower met de Veiligheidsladder aan de slag gegaan.

Met trots melden wij dat het allereerste statement voor de ‘Self Assessment Questionnaire+’, trede 3 dinsdag 23 januari 2018 is uitgereikt door Hanneke de Vries, directeur van het Nederlands Certificatie Instituut (NCI) aan Frans van Hofwegen, directeur van Fluwpower B.V.

“Twee maanden geleden hebben wij het allereerste Duitse Veiligheidsladder certificaat (SCL) mogen uitreiken en nu het eerste SAQ+ statement in Nederland. Hier zijn we trots op! Fluxpower B.V. biedt dienstverlening bij de realisatie, onderhoud en renovatie van hoogspanningsinstallaties. Fluxpower B.V. heeft met het behalen van het SAQ+ statement aangetoond dat zij bewust omgaan met veiligheid binnen de gehele organisatie.” zegt Hanneke de Vries.

Safety Culture Ladder en NCI Certificering

NCI Certificering is vanaf dag één betrokken geweest bij het opzetten van de Safety Culture Ladder en we zijn op dit moment zelfs marktleider! We voeren beoordelingen niet alleen uit in Nederland en Duitsland, maar ook diverse bedrijven in onder andere België, Portugal en Engeland.

Safety Culture Ladder is een hele andere manier van auditen dan bijvoorbeeld een VCA en ISO. Naast de verplichte opleidingen die een auditor volgens de norm dient te volgen heeft NCI Certificering haar eigen professionele opleidingstraject.

NCI Certificering staat volledig en met vol enthousiasme achter deze norm. Wij vinden het een aanwinst voor de markt en zijn ervan overtuigd dat het bijdraagt aan het vergroten van veiligheids- en gezondheidsbewustzijn binnen organisaties. Het is onze missie deze norm voor iedere organisatie toepasbaar te maken. Daarom nemen wij deel aan het College van Deskundigen en wonen diverse harmonisaties en bijeenkomsten van het NEN (schemabeheerder) bij.

Uitreiking-Fluxpower