Het tweede certificaat voor de Veiligheidsladder in Duitsland is een feit

Het certificaat voor de ‘Veiligheidsladder’ (SCL) in Duitsland is uitgereikt door het Nederlands Certificatie Instituut (NCI) aan Matthäi Bauunternehmen GmbH & Co. KG.

“We waren zeer vereerd om in Duitsland het tweede bedrijf te mogen beoordelen tegen trede 3 van de Veiligheidsladder” zegt directrice Hanneke de Vries van NCI, ‘Tijdens de audit hebben onze auditoren een gastvrijheid ervaren dat was fantastisch! Uiteraard had dit geen invloed op ons oordeel. Matthäi heeft dit certificaat echt verdiend vanwege de inspanning, maar ook omdat ze echt weten wat een veiligheidscultuur is. Wat we hebben gezien is een organisatie waar de lijnen kort zijn tussen bestuur, managers en operationele medewerkers. Het heeft een familiaal karakter en dat geeft de mogelijkheid om in een constante dialoog bezig te zijn met gezondheid en veiligheid. De organisatie heeft een goed bewustzijn van wat veiligheidsgedrag betekent en hoe het kan worden beïnvloed.”

Ad Huijbregts, Safety Advisor bij TenneT was ook aanwezig bij de uitreiking aangezien Matthäi Bauunternehmen GmbH & Co. KG. de 2e Duitse contractor van TenneT is die trede 3 van de SCL heeft behaald.

Over Safety Culture Ladder

Safety Culture Ladder (in Nederland bekend als “de Veiligheidsladder”) is een beoordelingsmethode om het veiligheids- en gezondheidsbewustzijn bij bedrijven te meten met als doel het aantal onveilige situaties terug te dringen. Voor bedrijven betekent dit een manier om op een passende manier een gedragsverandering door te voeren.

Safety Culture Ladder bestaat niet uit een checklist met controlepunten, maar wordt beoordeeld op basis van gesprekken met betrokkenen. Medewerkers uit alle lagen van de organisatie worden geïnterviewd, projecten worden bezocht en er worden rondgangen uitgevoerd. Op die manier toetst NCI Certificering het veiligheids- en gezondheidsbewustzijn binnen de organisatie.