Gratis seminar Veiligheidsladder – 18 oktober 2019!

Veiligheidsladder als verplichting in veel aanbestedingen en contracten in de bouw.

De Veiligheidsladder wordt als verplichting opgenomen in veel aanbestedingen en contracten in de bouw, dat hebben de ondertekenaars van de Governance Code Veiligheid in de Bouw (GCVB) afgesproken. Vanaf 2021 hanteren zij de zogenoemde Veiligheidsladder om het veiligheidsbewustzijn van organisaties die opdrachten voor hen uitvoeren meetbaar, inzichtelijk en vergelijkbaar te maken. Om het veiligheidsbewustzijn als keten te verhogen wordt er niet alleen certificering gevraagd van opdrachtnemers, ook de opdrachtgevers laten zich certificeren.

Over de Veiligheidsladder

De Veiligheidsladder is een certificeerbare norm met als doel de onveilige situaties bij organisaties terug te dringen.

In tegenstelling tot andere schema’s wordt de Veiligheidsladder audit niet op basis van documenten beoordeeld, maar door het gesprek aan te gaan met betrokkenen. Door medewerkers van alle lagen binnen de organisatie te interviewen en projecten te bezoeken toetst NCI aan de hand van deze resultaten het veiligheidsbewustzijn binnen de organisatie .

Waar de Veiligheidsladder eerst een norm was gericht op de railinfrastructuur wordt de norm nu ook toegepast in diverse andere branches, zoals bedrijven uit de bouw-, groen-, civiele-, gww-infra en energiesectoren. De Veiligheidsladder is niet alleen geschikt voor “grote” ondernemingen, maar ook zeer toepasbaar voor de kleinere organisaties.

Uitnodiging gratis seminar

NCI begrijpt dat door alle ontwikkelingen er veel vragen ontstaan.

  • Is de Veiligheidsladder voor ons bedrijf nodig? Waarom de Veiligheidsladder?
  • Is de Veiligheidsladder ook toepasbaar voor kleine ondernemingen?
  • Hoe ga ik de Veiligheidsladder implementeren binnen onze organisatie?
  • Welk Veiligheidsladderproduct is voor ons bedrijf van toepassing?
  • Wat kunnen wij van een audit verwachten?

Wij nodigen u daarom uit deel te nemen aan onze gratis seminars.

Taco Buissant des Amorie (lead auditor, NCI) en Stefan van Kessel (Manager Veiligheid, Van Hattum en Blankevoort) laten u op een interessante en interactieve manier kennis maken met de Veiligheidsladder en geven antwoord op al uw vragen.

Meer informatie of gratis inschrijven? Klik hier!

Seminar-Veiligheidsladder