Governance Code Veiligheid in de Bouw stelt de invoeringsdatum uit naar 2022 in verband met coronacrisis

Uitstel invoeringsdatum ViA

Vanwege de coronacrisis heeft de Governance Code Veiligheid in de Bouw (GCVB) de beoogde invoeringsdatum van Veiligheid in Aanbesteding (ViA) uitgesteld van 1 januari 2021 naar 1 januari 2022.

Een aantal maanden geleden heeft het NEN vastgelegd dat nieuw te certificeren bedrijven en/of tredeverhogingen niet remote uitgevoerd kunnen worden, zolang er extra maatregelen gelden vanuit het RIVM. Dit en de werkzaamheden die voort zijn gekomen uit de coronacrisis hebben de Governance Code Veiligheid in de Bouw doen besluiten de VIA deadline 1 jaar uit te stellen.

Lees hier meer over de Veiligheid in Aanbesteding (ViA)

Safety Culture Ladder en NCI

NCI is vanaf dag 1 betrokken geweest bij het opzetten van de Safety Culture Ladder.

Met trots melden wij dat NCI op dit moment marktleider is! We voeren de Safety Culture Ladder beoordelingen niet alleen uit in Nederland, maar beoordelen ook diverse bedrijven in o.a. België, Duitsland, Portugal, Engeland, etc.

De Safety Culture Ladder is een hele andere manier van auditen dan bijvoorbeeld een VCA of ISO. Naast de verplichte opleidingen die een auditor volgens de norm dient te volgen heeft NCI haar eigen professionele opleidingstraject.

NCI staat volledig en met vol enthousiasme achter deze norm. Wij vinden het een aanwinst voor de markt en zijn er van overtuigd dat het bijdraagt aan het vergroten van veiligheids- en gezondheidsbewustzijn binnen organisaties. Wij streven ernaar dat de norm voor iedere organisatie toepasbaar is en blijft. Daarom nemen wij deel aan het College van Deskundigen en wonen wij diverse harmonisaties en bijeenkomsten van het NEN (schemabeheerder) bij.

Lees hier meer over de Safety Culture Ladder

VL - SCL