“Certificeren is eenvoudiger dan het lijkt”

De één kijkt er tegenop, voor de ander is het gesneden koek. Certificeren is een uitdagend proces, maar bij ImProvia Holding draaien ze er hun hand niet voor om. “Het is eenvoudiger dan het lijkt”, aldus Danny Fehling, Senior Quality and Safety Consultant bij ImProvia, technisch dienstverlener op het gebied van consultancy, engineering en realisatie. Sinds een aantal jaar worden ze door NCI Certificering gecertificeerd voor ISO 9001, ISO 14001 en VCA**.

NCI Certificering is geen onbekende voor ImProvia. Danny Fehling: “Als adviseur adviseer ik klanten regelmatig om offertes aan te vragen bij NCI Certificering vanwege de goede prijs/kwaliteitverhouding. Toen wij zelf op zoek waren naar een nieuwe CI (certificerende instelling) kwam NCI Certificering daarom al snel naar boven. Wij zochten een instelling die kon meebewegen met de veranderingen in onze organisatie. NCI Certificering gaat goed om met de dynamiek van ImProvia en plant en informeert tijdig.”

Waarom certificeren?

Certificeren is misschien iets waar uw bedrijf nog niet aan gedacht heeft, maar volgens Danny Fehling zijn er alleen maar voordelen. “Bij de start in 2009 ging het ons vooral om het aanbrengen van regelmaat in de organisatie. Nu zorgt deze structuur voor gemak bij het uitvoeren van projecten voor klanten.” Daarbij wordt ISO 9001, vanwege de opzet, gezien als de kapstok waaraan alle andere normen worden opgehangen. “Uiteindelijk gaat dat systeem voor je werken omdat je structuur krijgt. Daardoor kun je op den duur efficiënter werken voor klanten die veiligheid en kwaliteit verwachten.” Er bestaat voor Fehling dan ook geen enkele twijfel: “Laat uw bedrijf zeker certificeren. Het levert op termijn meer op dan het je kost.”