Het eerst behaalde certificaat in Duitsland voor de Veiligheidsladder!

PERSBERICHT- 22 november 2017, Langen Duitsland

Het eerst behaalde certificaat voor de Veiligheidsladder in Duitsland is een feit.

Het certificaat voor de ‘Safety Culture Ladder’ (SCL) is uitgereikt door het Nederlands Certificatie Instituut (NCI) aan SPIE SAG GmbH, Geschäftsbereich Hochspannungsprojekte.

SPIE-SAG GmbH Geschäftsbereich Hochspannungsprojekte is een onderdeel van SPIE wat zich specialiseert in het realiseren van projecten voor bovengrondse hoogspanningsverbindingen.

“We waren zeer vereerd om SPIE SAG te mogen beoordelen tegen trede 3 van de Veiligheidsladder” zegt directeur Hanneke de Vries van het NCI, ‘ze mogen zeer trots zijn op dit mooie resultaat”. Het certificaat werd in ontvangst genomen door Andreas Pilot, Business Unit manager “We zijn heel blij met dit resultaat echter voor ons gaat het niet om het papiertje maar om het verbeteren van het veiligheidsbewustzijn binnen onze organisatie en de Safety Culture Ladder heeft ons goed op weg geholpen om dit te realiseren”. Christian Neumann de projectcoördinator voegt hieraan toe “SPIE-SAG is echt bezig is om het veiligheidsbewustzijn te verhogen, maar we zijn wel realistisch en zien dat een cultuurverandering langzaam gaat.

Oscar van Aagten, Senior Advisor Safety Strategy bij TenneT was ook aanwezig bij de uitreiking aangezien SPIE SAG de 1e Duitse contractor van TenneT is die trede 3 van de SCL heeft behaald.

Uitreiking-SAG
Van links naar rechts: Oscar van Aagten (TenneT), Jan Scheijen (SPIE-SAG), Andreas Pilot (SPIE-SAG), Christian Neumann (SPIE-SAG), Hanneke de Vries (NCI) en Astrid Plettenburg (NCI).