Audits volgens Veiligheidsladder, VCA en ISO

Vrijdag 28 september publiceerde NVVK het NVVKInfo editie 3 met daarin het artikel “Audits volgens Veiligheidsladder, VCA en ISO”. Drie auditors van drie verschillende normen en certificerende instellingen laten hun licht op hun werk schijnen. Onze auditor Taco Buissant des Amorie vertelt over zijn ervaringen.

De Veiligheidsladder-audit vindt plaats door interviews die het DNA van een organisatie in beeld brengen. Allereerst doet de organisatie een self assessment, bestaande uit tweehonderd tot driehonderd vragen. Hiermee gaat de auditor aan de slag om de waarheid over veilig en gezond werken boven tafel te krijgen. “Het gaat eigenlijk niet om de antwoorden die organisaties aanleveren op de vragen van de Veiligheidsladder, maar veel meer om de motivatie van directie en medewerkers die blijkt uit diepte-interviews.”

Lees hier het gehele artikel .

Wat maakt het auditen door NCI Certificering zo anders?

Bij NCI Certificering gaat het om sfeer, het persoonlijke karakter en de betrokkenheid om samen hetzelfde doel te bereiken. Het certificeren gaat tenslotte niet zomaar ergens over. Uw organisatie toont met het behaalde certificaat namelijk uw verantwoordelijkheid op het gebied van veiligheid, kwaliteit en/of milieu. Het maakt niet uit hoe groot uw bedrijf is. Onze auditoren weten de te toetsen norm in het juiste perspectief te plaatsen.

Een certificaat is iets om trots op te zijn. Het is niet alleen een krachtig communicatiemiddel naar uw klanten, het brengt nog meer voordelen met zich mee. Zo kunt u inzicht krijgen in uw eigen processen, is er een kans op toename van opdrachten en/of klanten en kunnen er kosten bespaard worden.

Bij ons weet u waar u aan toe bent
  • Geen kleine letters en geen contracten die stilzwijgend verlengd worden.
  • We zijn praktisch en pragmatisch met een informele werkwijze en persoonlijk karakter.
  • U trots op uw certificaat, wij trots op u als klant!
  • Onafhankelijk, professioneel en betrouwbaar.
  • Met onze jarenlange ervaring en kennis vertegenwoordigen we de markt in diverse besturen.
  • We zijn gevestigd in Nederland en Duitsland, maar we certificeren ook in onder andere België, Duitsland, Portugal en Engeland.