NCI Certificering behaalt accreditatie CO₂-Prestatieladder

Met trots delen wij u mede dat we de accreditatie voor de CO₂-Prestatieladder hebben behaald! Met deze accreditatie kunnen wij voldoen aan de stijgende vraag naar certificering op het gebied van CO₂-reductie.

Waarom CO₂-Prestatieladder?

De Prestatieladder stimuleert uw organisatie om de CO₂-uitstoot te reduceren en opgedane kennis te delen met collega’s en andere bedrijven. Het reduceren van uw eigen CO₂-uitstoot is onder andere mogelijk door zuiniger om te gaan met brandstof, materialen op een efficiëntere manier te gebruiken en/of door groene stroom in te kopen.

Organisaties reduceren met CO₂-Prestatieladder twee keer zo snel CO₂

Organisaties met het CO₂-prestatieladdercertificaat reduceren twee keer zo snel CO₂ als het Nederlands gemiddelde. Dat blijkt uit onderzoek van de Universiteit Utrecht. De gemiddelde CO₂-reductie in Nederland is 1,6% per jaar, organisaties met een certificaat op de Ladder reduceren 3,2% per jaar – 15 september 2018.

Gunningsvoordeel bij aanbesteding

Ook bij aanbestedingen wordt de CO₂-Prestatieladder gebruikt. Zo worden CO₂-gecertificeerde bedrijven financieel beloond door opdrachtgevers die dit managementsysteem gebruiken bij aanbestedingen. Hoe hoger het niveau op de ladder, hoe hoger uw gunningsvoordeel! De aanbestedende dienst of opdrachtgever bepaalt het gunningsvoordeel per niveau.

Lees hier meer over CO₂-Prestatieladder.

Accreditatie

NCI Certificering is naast CO₂-Prestatieladder geaccrediteerd voor het certificeren van managementsystemen zoals VCA, VCU, ISO 9001, ISO 14001, ISO 45001 en ISO 27001. Een overzicht van de werkterreinen/branches waar NCI Certificering accreditatie voor heeft behaald kunt u hier bekijken.

Daarnaast certificeert NCI Certificering diverse andere normen die niet onder de Raad voor Accreditatie vallen zoals Safety Culture Ladder, Keurmerk Beveiliging, MVO, Werkplekbeveiliging en Personeelsteller.

Over NCI Certificering

Bij NCI Certificering gaat het om sfeer, het persoonlijke karakter en de betrokkenheid. Wij certificeren bedrijven van MKB tot multinationals op het gebied van veiligheid, gezondheid, kwaliteit en milieumanagement in diverse branches.

CO2-Prestatieladder