NCI reikt 100ste Veiligheidsladder certificaat uit aan Smart Install B.V.

Met trots melden wij dat NCI – Hét Nederlands Certificatie Instituut, gevestigd in Oostvoorne, haar 100ste Veiligheidsladder certificaat op 17 juni 2019 heeft mogen uitreiken aan Smart Install B.V., gevestigd in Capelle aan den IJssel.

De Veiligheidsladder is een certificeerbare norm met als doel de onveilige situaties bij organisaties terug te dringen.

NCI is vanaf dag één nauw betrokken geweest bij de Veiligheidsladder. In tegenstelling tot andere schema’s vindt bij de Veiligheidsladder de audit niet plaats op basis van documentbeoordelingen, maar door het gesprek aan te gaan met betrokkenen. Door medewerkers van alle lagen binnen de organisatie te interviewen en projecten te bezoeken toetst NCI het veiligheidsbewustzijn binnen de organisatie aan de hand van deze resultaten. “Wij staan volledig achter de manier van auditen, wij zijn dan ook enorm trots dat we vandaag al het 100ste certificaat mogen uitreiken!” zegt Hanneke de Vries, directrice van NCI.

Waar de Veiligheidsladder eerst een norm was gericht op de railinfrastructuur wordt de norm nu ook toegepast in diverse andere branches, zoals bedrijven uit de bouw-, groen-, civiele-, gww-infra en energiesectoren.
Smart Install B.V. is hier een goed voorbeeld van. Zij verkopen, installeren en verwerken administratief meterplaatsingen voor netwerkbeheerders in Nederland. Smart Install B.V. kreeg van hun opdrachtgever het verzoek het Veiligheidsladder trede 3 certificaat te behalen. “De norm was voor ons geheel nieuw, maar na de eerste kennismaking met de Veiligheidsladder waren wij direct enthousiast. Het betreft een norm waar echt naar het veiligheidsbewustzijn wordt gekeken”, zegt Erik van Bon, financieel directeur van Smart Install B.V.

Wilt u ook gecertificeerd worden tegen de Veiligheidsladder of een andere norm? Neem gerust contact met ons op via het telefoonnummer 0181-481949 of e-mailadres info@nci-bv.nl. We maken graag persoonlijk kennis!

Uitreiking-100Ste-VL-certificaat